ndeipizimbabwe.blogg.se

Här kommer ni att kunna följa med lite vad som händer genom vår resa. Dom kommande veckorna kommer jag, Johanna och David från min klass att volontärarbeta på ett barnhem i Masvingo, Zimbabwe. Förtydligande: Ndeipi Zimbabwe = What´s up Zimbabwe?

Hej Zimbabwe!

Publicerad 2016-01-29 20:34:22 i Allmänt,

Vi är tre stycken i klassen som gör en volontärresa för att arbeta på ett barnhem här i Zimbabwe.
 
De har nu gått 13 dagar sedan vi kom till vår värdfamilj. Denna veckan har vi även fått vara med i en förskoleklass, sjungt sånger, lekt lekar och haft lite övningar med dom. Sedan har vi spenderat den mesta tiden med barnen på barnhemmet då vi bl.a. spelat fotboll, lekt mycket och fått lära oss lite shona som dom pratar här.
 
Barnhemmet är uppdelat i tre hus där det bor ca 12 barn i varje hus. Många av barnen kommer ifrån en ganska tuff bakrund, en del har varit gatubarn, haft föräldrar som gått bort eller föräldrar som inte klarat av att ta hand om dem. Personalen har ibland inte alltid så mycket information om barnen och inte barnen själva heller så då kan de vara svårt att t.ex. få barnen placerade i skolan. Det är både väldigt givande och uppsakattat att få vara där samtidigt som de är tufft att se och höra barnen berätta sina historier och förstå vilka förhållande de vuxit upp i. Men jag är väldigt tacksam att ja ska få vara här och få dela min vardag med dessa barn en tid framöver.
 
Värdfamiljen vi bor hos försöker få oss att känna oss så hemma som möjligt och behandlar oss verkligen som en del av familjen. Förra helgen var vi iväg på en utflykt till Mutirikwe eller the Dam Wall som familjen kallar det.
,
,
 
 
,
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela