ndeipizimbabwe.blogg.se

Här kommer ni att kunna följa med lite vad som händer genom vår resa. Dom kommande veckorna kommer jag, Johanna och David från min klass att volontärarbeta på ett barnhem i Masvingo, Zimbabwe. Förtydligande: Ndeipi Zimbabwe = What´s up Zimbabwe?

👭🌍🇿🇼

Publicerad 2016-02-24 16:47:40 i Allmänt,

Vi har nu varit i Gweru för att köra vår värdsyster till universitetet och ha några dagar där med några släktingar till vår värdfamilj. En av dagarna var vi i Antelope Park på safari och fick se många häftiga djur. Vi fick även hänga lite med några lejonungar, ett av dom bästa ögonblicken hittills.
 
Föregående vecka fick vi hålla i lite lektioner i två förskoleklasser. Det har varit både kul men även svårt vissa stunder eftersom att barnen där inte pratar någon engelska. Ibland har vi blivit lämnade med hela klasser och försökt förklara med de få shona ord vi lärt oss, men oftast har det varit en lärare med som översatt åt oss. En av lektionerna fick vi i uppgift att lära barnen om olika former, rektanglar, cirklar, fyrkanter osv. Vi har även fått lära dom om bl.a. färger och djur på engelska.
På eftermiddagarna har vi varit med barnen från barnhemmet och spelat mycket memory, fotboll, sjungit ramsor och gjort klapplekar med de mindre barnen.
 
De är väldigt hög arbetslöshet här så att få ett jobb är ganska svårt. Många åker till huvudstaden Harare eller t.ex. Sydafrika för att söka jobb. En av dagarna när vi gick genom marknaden så frågade en kvinna mig "var kommer du ifrån?" När jag svarade sa hon direkt "kan du ta med mig dit?" Även en återkommande fråga på barnhemmet är "finns det mycket jobb i Sverige?" och "vad kostar det att åka dit?" 
 
Jag har även fått en del andra roliga frågor av personalen på barnhemmet som t.ex:
Hur många barn ska du ha?
Ska du bröstmjölka dina barn?
Hur många mackor äter man i Sverige? 
När tonåringar ska lära sig hur man beter sig som tjej/kille, vem frågar man då?
 
 
 
 
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela