ndeipizimbabwe.blogg.se

HÀr kommer ni att kunna följa med lite vad som hÀnder genom vÄr resa. Dom kommande veckorna kommer jag, Johanna och David frÄn min klass att volontÀrarbeta pÄ ett barnhem i Masvingo, Zimbabwe. Förtydligande: Ndeipi Zimbabwe = WhatŽs up Zimbabwe?

đŸ‘­đŸŒđŸ‡żđŸ‡Œ

Publicerad 2016-02-24 16:47:40 i AllmÀnt,

Vi har nu varit i Gweru för att köra vÄr vÀrdsyster till universitetet och ha nÄgra dagar dÀr med nÄgra slÀktingar till vÄr vÀrdfamilj. En av dagarna var vi i Antelope Park pÄ safari och fick se mÄnga hÀftiga djur. Vi fick Àven hÀnga lite med nÄgra lejonungar, ett av dom bÀsta ögonblicken hittills.
 
FöregÄende vecka fick vi hÄlla i lite lektioner i tvÄ förskoleklasser. Det har varit bÄde kul men Àven svÄrt vissa stunder eftersom att barnen dÀr inte pratar nÄgon engelska. Ibland har vi blivit lÀmnade med hela klasser och försökt förklara med de fÄ shona ord vi lÀrt oss, men oftast har det varit en lÀrare med som översatt Ät oss. En av lektionerna fick vi i uppgift att lÀra barnen om olika former, rektanglar, cirklar, fyrkanter osv. Vi har Àven fÄtt lÀra dom om bl.a. fÀrger och djur pÄ engelska.
PÄ eftermiddagarna har vi varit med barnen frÄn barnhemmet och spelat mycket memory, fotboll, sjungit ramsor och gjort klapplekar med de mindre barnen.
 
De Ă€r vĂ€ldigt hög arbetslöshet hĂ€r sĂ„ att fĂ„ ett jobb Ă€r ganska svĂ„rt. MĂ„nga Ă„ker till huvudstaden Harare eller t.ex. Sydafrika för att söka jobb. En av dagarna nĂ€r vi gick genom marknaden sĂ„ frĂ„gade en kvinna mig "var kommer du ifrĂ„n?" NĂ€r jag svarade sa hon direkt "kan du ta med mig dit?" Även en Ă„terkommande frĂ„ga pĂ„ barnhemmet Ă€r "finns det mycket jobb i Sverige?" och "vad kostar det att Ă„ka dit?" 
 
Jag har Àven fÄtt en del andra roliga frÄgor av personalen pÄ barnhemmet som t.ex:
Hur mÄnga barn ska du ha?
Ska du bröstmjölka dina barn?
Hur mÄnga mackor Àter man i Sverige? 
NÀr tonÄringar ska lÀra sig hur man beter sig som tjej/kille, vem frÄgar man dÄ?
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela