ndeipizimbabwe.blogg.se

Här kommer ni att kunna följa med lite vad som händer genom vår resa. Dom kommande veckorna kommer jag, Johanna och David från min klass att volontärarbeta på ett barnhem i Masvingo, Zimbabwe. Förtydligande: Ndeipi Zimbabwe = What´s up Zimbabwe?

Makadii

Publicerad 2016-02-06 16:48:00 i Allmänt,

Här kommer en uppdatering av de senaste dagarna.
 
Förra helgen var vi på safari i Kyle game park som ligger i närheten av där är vi bor. De var en upplevelse att få se lite afrikanska djur. Vi möttes även av lite trafikstockning på vägen dit, då ett gäng kor gick mitt i vägen.
 
I veckan har vi bl.a. lekt mycket med barnen, spelat fotboll, plockat tomater och skördat majs. De kom också 2 nya barn till barnhemmet för några dagar sen som vi tagit hand om.
Igår var det en grön mamba på gården och vi fick höra att de varit ytterligare 3 ormar där bara under de två senaste dagarna.
 
Det är just nu torka i landet och 26% av befolkningen svälter pga av vattenbristen. Presidenten har utlyst katastroftillstånd för många delar av landsbygden och söker nu livsmedelsbistånd till befolkningen.
 
Vi får oftast bara vatten några timmar om dagen som vi sedan sparar i hinkar. Igår fick vi knappt något vatten alls. Men vi har dricksvatten som vi köper från affären. Det man annars kan ta för givet hemma, att de alltid finns vatten i kranen, är inte en självklarhet för många här. 
 
Men även att de är många som lever under svåra förhållanden är alla människor jag möter väldigt öppna och vänliga. Alla pratar med alla dom ser och det är ändå leenden man möts utav på gatan.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela